آموزش غیرحضوری

آموزش وب مرجع آموزش های متنوع

آموزش غیرحضوری

آموزش وب مرجع آموزش های متنوع

  • ۰
  • ۰

آموزش آشپزی: خورشت کرفس با مرغ یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که اغلب همراه با برنج به عنوان نهار یا شام سرو می‌شود. استفاده از سبزیجات معطری همچون کرفس، نعنا و جعفری، به آن طعم و مزه‌ای منحصر به فرد می‌دهد. این خورشت را در مناطق مختلف به سبک های خاصی درست می‌کنند، برخی از افراد به آن رب گوجه فرنگی اضافه می‌کنند و سبزی را از دستور خورشت کرفس حذف می‌کنند ولی به کار بردن سبزی در این غذا، طعم و مزه بی‌نظیری به آن می‌دهد. از طرفی برای خوشرنگ شدن خورشت بهتر است یکی دو قاشق رب گوجه فرنگی به آن اضافه شود.


طرز تهیه خورشت کرفس با مرغ

مواد لازم
سینه مرغ 1 عدد
کرفس خرد شده  200 گرم
نعنا و جعفری ساطوری 2-3 پیمانه
رب گوجه فرنگی 1-2 قاشق غذاخوری
پیاز بزرگ ساطوری شده 1 عدد
آب غوره 3-4 قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل به میزان لازم
محلول زعفران 3-4 قاشق غذاخوری
روغن به میزان لازم

دستور تهیه:
  1. در یک قابلمه مناسب ۳-۲ قاشق غذاخوری روغن بریزید و روی حرارت ملایم داغ کنید، سپس پیاز را در آن تفت دهید تا به رنگ طلایی درآید.
  2. تکه‌های مرغ را به پیاز اضافه کنید و ۶-۵ دقیقه با هم تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند.
  3. نمک، زردچوبه، فلفل، محلول زعفران و رب را به مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا همه قسمت‌های مرغ کاملا به ادویه و رب آغشته شود و به تفت دادن ادامه دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
  4. ۲ پیمانه آب جوش به قابلمه اضافه کنید، درب قابلمه را بسته و حرارت را ملایم کنید.
    حدود ۲ ساعت صبر کنید تا مرغ بپزد.
  5. در این فاصله، ۴-۳ قاشق روغن در تابه روی حرارت ملایم داغ کنید و کرفس را ۱۲-۱۰ دقیقه در آن تفت دهید.

    تفت دادن کرفس

  6. کرفس را با قاشق سوراخ دار برداشته و کنار بگذارید، سپس نعنا و جعفری را در روغن باقیمانده تفت دهید تا روغن سبز رنگ شود و اگر لازم بود مقداری روغن به تابه اضافه کنید.

    تفت دادن سبزی

  7. در پایان ساعت اول پخت مرغ، کرفس و سبزی را همراه با آبغوره به مرغ اضافه کرده و خورشت را زیر و رو کنید.
  8. در ۱۵ دقیقه پایان پخت، غذا را بچشید و نمک و فلفل آن را تنظیم کنید. سپس درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا خورشت به روغن بنشیند.
  9. پس از جا افتادن خورشت، آن را در ظرف سرو بکشید و با برنج ساده یا زعفرانی نوش جان کنید.  

خورشت کرفس با مرغ

چند نکته در طرز تهیه خورشت کرفس با مرغ

  • در خورشت کرفس با مرغ به جای آبغوره می توانید از آبلیموی تازه به عنوان چاشنی استفاده کنید.
  • برای کاهش دادن آب خورشت و به روغن نشاندن آن باید در نیم ساعت پایان پخت، درب قابلمه را باز یا نیمه باز بگذارید و حرارت را به اندازه‌ای تنظیم کنید که خورشت از ریزجوش نیفتد.
  • در بعضی از مناطق مانند آذربایجان، خورشت را بی آب یا بسیار تنگ آب و به روغن نشسته از کار درمی آورند؛ در بعضی مناطق دیگر مانند فارس و خوزستان، اندکی آب لازمه خورشت است.
  • ترکیب ادویه خورشت در شهرهای مختلف، تفاوت دارد؛ اجزای اصلی آن عبارتند از زردچوبه، فلفل قرمز، دارچین، زنجبیل، ریشه جوز و هل، به مقدار کمابیش برابر.
  • تفت دادن مرغ قبل از اضافه کردن آب، مرحله مهمی از پخت خورشت کرفس با مرغ است، زیرا روغن داغ منافذ تکه های مرغ را می‌بندد و مانع تغییر مزه مرغ در روند پخت می شود.
  • برای اینکه تکه های مرغ خوب تفت داده شوند، قبل از قرار دادن در روغن آن‌ها را خوب خشک کنید و در یک لایه کف قابلمه بچینید. اگر مقدار مرغ بیش از سطح کف قابلمه بود آن را به دو سه قسمت تقسیم کرده و هر بار یک قسمت را تفت دهید و بردارید، سپس همه مرغ را به قابلمه برگردانید.


خورشت کرفس یکی از خورشت‌های خوش عطر و طعم است که هم با گوشت درست می شود و هم با مرغ. در این مقاله طرز تهیه خورشت کرفس با مرغ و نکاتی که رعایت آن باعث بهبود کیفیت این خورشت می شود را با هم مرور کردیم. امیدواریم مطالب ارائه شده در این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد و از آن استفاده لازم را برده باشید. لطفا اگر در طرز تهیه خورشت کرفس با مرغ پیشنهاد یا نظری دارید با ما در میان بگذارید، نظرات شما مسلما ما را در ارائه مطالب بهتر یاری خواهد کرد.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی